Op gebied van SQL server onderscheiden we verschillende gebieden:

SQL Server audit/configuratie

Het is belangrijk dat zowel een SQL server als het OS correct worden geconfigureerd met het oog op performance. Uit ervaring is gebleken dat er veel aandacht geschonken wordt aan de geïnstalleerde apllicatie maar zeer weinig aan de SQL server. Veelal wordt er een standaard installatie gedaan, zonder verder perfomance of maintenance in het oog te houden.

Bij het maken van een audit worden de MicroSoft standaarden van zowel SQL als OS toegepast op de aanwezige configuratie. Afhankelijk van aantal databases, grootte hiervan en het aantal transacties op de databases zal een advies worden geformuleerd.

 

SQL Scripting

Pielaat IT Consultants heeft veel ervaring en kennis op het gebied van scripting. Dit kan gaan van import en export tot het maken van complexe queries ten behoeve van andere toepassingen. Ook alle maintenance scripts zijn gemaakt via eigen concept.

 

Database maintenance

Één van de meest belangrijke onderdelen is het onderhoud op een SQL Database. Dit om er voor te zorgen dat de database consistent en performant blijft. Wij stellen een plan op welke het best van toepassing is op uw database(s). Door middel van scripting en scheduling wordt er automatisch periodiek onderhoud op de database(s) gepleegd. Tevens wordt er een alert systeem opgezet en zijn er mogelijkheden voor beheer op afstand of periodiek ter plaatse.

Disaster/Recovery

Het maken van reguliere backups zien vele bedrijven als afdoende. Echter door enkel reguliere backups te maken verliest u, in geval van een database crash toch belangrijke productie data. Wij kunnen samen met u een plan opstellen dat ervoor zorgt dat in geval van een disaster zo weinig mogelijk data verloren gaat. Daarnaast biedt Pielaat IT Consultants de mogelijkheid aan om regulier (bijvoorbeeld jaarlijks) een full recovery van het systeem uit te voeren.